Uudistetun ”synnärin” avoimet ovet torstaina 9.5.

Synnytysosaston apulaisosastonhoitaja Pirjo Koskela esittelee vesisynnytysallasta.

Synnytysyksikön vs. osastonhoitaja Pirjo Koskela testaa uusitun synnytyssalin vesisynnytysaltaan lämpötilaa. Kanta-Hämeessä on neljä vauvaa syntynyt vesisynnytyksellä kuluvan kevään aikana.

Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikkö on uudistettu ja avaa ovensa sekä asiakkaille että terveydenhuollon ammattilaisille torstaina 9. toukokuuta kello 13–15. Tutustumaan pääsee äitiyspoliklinikalle ja synnytyssaleihin 1, 2 ja 6. Loput salit varataan tapahtuman ajaksi normaalin toiminnan käyttöön.

Sali numero 6 on sisustettu ”synnytyspesäksi”, jossa on esillä luonnonmukaiset menetelmät. Salissa järjestetään myös Kysy kätilöltä -piste. Sali numero 1:ssä esitellään vesisynnytystä ja sali 2:ssa on tarjolla terveydenhuoltoalan henkilöstölle suunnattua tietoa sekä esillä uusi harjoittelulantio, istukka ja instrumentteja. Äitiyspoliklinikalla tehdään näytösultraäänitutkimuksia, joissa malleina toimivat kolme vapaaehtoista raskaana olevaa tulevaa synnyttäjää. Näytösultria tehdään noin puolen tunnin välein.

Tutustujille on tarjolla tiedon lisäksi smoothieita, hedelmiä, kylmiä juomia ja makeisia. Näytteilleasettajina tapahtumassa ovat Kanta-Hämeen keskussairaalan lisäksi Kokonaisuus, Jukolan apteekki, Steripolar, MLL:n imetyksen tuki, Katja Maarit Photography ja Ahveniston sairaala -allianssi.

Tervetuloa!