Verikokeeseen ilman ajanvarausta: Kanta-Hämeen keskussairaalaan aukeaa kolme Nopsa-pikapalvelupistettä

Avaamme Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön näytteenottolaboratorioon kolme uutta Nopsa-pikapalvelupistettä maanantaina 24.8.2020. Nopsa-pisteellä verikokeeseen tuleva asiakas asioi ketterästi jonottamatta ja aikaa varaamatta. Palvelu on tarkoitettu kaikille Kanta-Hämeen alueen asukkaille, jotka ovat tulossa verikokeeseen ja joilla on voimassa oleva lääkärin lähete.

Asiakaslähtöistä palvelua

Toiminnan helppous perustuu puoliavoimeen palveluun, jossa näytteenotto tapahtuu avoimessa vastaanottotilassa sijaitsevissa Nopsa-pisteissä. Nopsan avoimempi näytteenottotila sujuvoittaa asiointia, kuitenkin yksityisyyden huomioiden ja laadusta tinkimättä. Näytteet käsitellään asiantuntevasti ja luotettavasti suomalaisessa keskuslaboratoriossamme. Näytteet otetaan kevytrakenteisten seinäkkeiden suojissa ja henkilöllisyys varmistetaan Kela- tai muuta henkilökorttia näyttämällä. Vaikka asiakkaan ei tarvitse ennalta varata aikaa näytteenottoon, on lähete kuitenkin oltava valmiina. Tämän jälkeen riittää, että asiakas saapuu Nopsa-palvelupisteelle itselleen sopivana aikana. Nopsa-palvelupisteet on tarkoitettu vain verinäytteiden ottoon aikuisille ja nuorille. Esimerkiksi sydänfilmit, nieluviljelyt ja kotoa tuotavat näytteet hoidetaan edelleen perinteisen näytteenoton puolella. Jos lähetteellä on muutakin kuin verikokeita, palvelemme asiakasta ajanvarauksella. Fimlabin Nopsa palvelee asiakkaita maanantaista 24.8. alkaen arkisin kello 7:30-11:00.

Nimensä mukaisesti nopea Nopsa lanseerattiin Tampereella alkuvuodesta 2019 ja sittemmin palvelu on laajentunut myös Jyväskylän alueelle. Nopsa-konsepti on kerännyt kiitosta – niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin.

– Nopsa sujuvoittaa palvelua ja prosessia. Toisin sanoen asiakas pääsee nopeammin hänelle määrättyihin laboratoriokokeisiin. Erityinen apu tästä on ruuhkaisissa, isoissa toimipisteissämme, joissa on usein vilkasta, kertoo näytteenoton kehityspäällikkö Nina Isomäki.

Koronan vaikutukset Nopsa-pikapalvelun käyttöön

Teemme Fimlabissa kaikkemme, jotta asiakkaamme voivat käyttää näytteenottopalvelujamme turvallisin mielin myös koronaepidemian aikana. Kehotamme asiakkaitamme välttämään tarpeetonta oleskelua odotustilassa ja lähikontaktia toisiin asiakkaisiin. Henkilökuntamme ei työskentele sairaana ja he huolehtivat hyvästä käsihygieniasta jokaisessa asiakastilanteessa. Noudatamme Nopsa-palvelussa sairaanhoitopiirin ohjeistusta, jonka mukaan näytteenottoon tulijan tulee käyttää koko näytteenoton ajan suu-nenäsuojusta. Huom. olemme varanneet Nopsa-pisteelle suojaimia ja käsidesiä.
Muistutamme myös, että kaikkien hengitystieoireita potevien asiakkaiden tulee välttää asiointia laboratoriossa. Mikäli asiakas on käynyt koronanäytteenotossa ei näytteenottopalveluita tule käyttää ennen tuloksen varmistumista.

Lue lisää!