VTO:lla vierailut COVID19-pandemian aikana

COVID19-pandemian leviämisvaiheessa sairaalassamme on otettu käyttöön rajoitetut vierailuohjeet.

Vastasyntyneen luona VTO:lla saavat vierailla vain lapsen vanhemmat

  • VTO:lla hoidettavan lapsen luona saa vierailla ainoastaan vastasyntyneen vanhemmat tai heihin verrattavissa oleva läheinen/äidin tukihenkilö. Lapsen sisarukset eivät voi vierailla VTO:lla.
  • Pääsääntöisesti lapsen luona voi olla vain yksi aikuinen kerrallaan. Tästä säännöstä sovitaan tarvittaessa poikkeuksia, esimerkiksi hoitoneuvotteluiden tai tärkeiden palaverien vuoksi tai mikäli lapsen vointi vaatii molempien vanhempien läsnäoloa
  • Lapsivuodeosastolla kirjoilla oleva äiti voi vierailla VTO:lla yhdessä puolisonsa tai tukihenkilönsä kanssa samanaikaisesti.

Vierailijoiden on oltava ehdottoman terveitä, oireettomia ja heidän on käytettävä VTO:n tiloissa maskia. Omaa vauvaa hoitaessa voi olla ilman maskia, jos henkilökuntaa ei ole paikalla.

Mikäli perheessä jollain perheenjäsenellä on infektio-oireita, on häneltä otettava yleisten ohjeiden mukaan COVID19-näytteet. Oireeton vanhempi voi edelleen vierailla VTO:lla käsihygieniasta huolehtien ja koko ajan, myös vauvaa hoitaessa maskia käyttäen. Mikäli perheenjäsenellä todettaisiin COVID19-infektio, jää koko perhe karanteeniin viranomaisen ohjeen mukaan. Karanteenin aikana vauvan luona ei voi vierailla.

Lääketieteellisistä, sosiaalisista tai inhimillisistä syistä näistä ohjeista voidaan poiketa hoitavan lääkärin harkinnan mukaan.