Vuoden 2020 URHO Sanna Vänskä

Uroterapeutti Sanna Vänskä on ollut alusta asti mukana, kun uroterapeutin vastaanottoa on ollut Kanta-Hämeen keskussairaalassa vuodesta 2013.

Vuoden 2020 URHO Sanna Vänskä

Hämeenlinnassa järjestetyillä Urologian Talvipäivillä valittiin vuoden 2020 URHO:ksi, eli urologiseksi hoitajaksi Kanta-Hämeen keskussairaalassa työskentelevä uroterapeutti Sanna Vänskä. Valinnan tekee Suomen Urologiyhdistys ry:n hallitus työyhteisöjen esittämistä ehdokkaista.

Perusteluita Sanna Vänskän valinnaksi vuoden 2020 URHO:ksi oli muun muassa erittäin laaja ammattiosaaminen, joka on hankittu uroterapeutin koulutuksen sekä useammassa sairaanhoitopiirissä urologian poliklinikoilla itsenäisen työskentelyn kautta. Hän toimii potilaslähtöisesti sekä ratkaisukeskeisesti. Urologille hän on innostava, kiinnostava ja turvallinen työpari, johon voi luottaa.

Uroterapeutin toimenkuva on laaja ja potilasmäärä kasvaa jatkuvasti. Työhön kuuluu ohjata potilasta urologian alaan kuuluvissa hoidoissa ja toteuttaa seurantoja toimenpiteiden jälkeen. Vastaanoton kautta hoidetaan esimerkiksi rakonsisäiset lääkehuuhtelu-hoidot ja katetrointiohjaukset . Sopivien hoitotuotteiden etsiminen ja löytäminen sekä auttaminen alkuun niiden hankinnassa kuuluu myös työhön. Hän myös kouluttaa ja antaa konsultointia alueellisesti sairaanhoitopiirin terveydenhuollon yksiköihin.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa uroterapeutin vastaanotto on alkanut vuonna 2013, jolloin vastaanotto oli kerran viikossa. Nykyään vastaanottoa on kaksi kertaa viikossa Hämeenlinnan yksikössä, lisäksi joka toinen viikko yksi päivä Riihimäen yksikössä.

Lisätietoja uroterapeutti Sanna Vänskä, [email protected]