Yhdellä henkilöllä todettu koronavirustartunta Hämeenlinnassa

Pohjois-Italiassa matkailleen hämeenlinnalaisperheen lapsella on todettu koronavirustartunta. Perhe saapui matkalta tiistaina 3. maaliskuuta ja kävivät antamassa näytteitä keskiviikkona 4. maaliskuuta.

Perhe oli oma-aloitteisesti yhteydessä terveydenhuoltoon, ja perheen oireita kokeneet jäsenet saapuivat sovitusti ilman muita kontakteja näytteenottoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Yhden testatun näyte oli positiivinen, ja ainoat tiedossa olevat altistuneet ovat muita perheenjäseniä. Perhe oli ollut vapaaehtoisessa kotikaranteenissa, eivätkä lapset ole osallistuneet esimerkiksi kouluopetukseen.

Kanta-Hämeen keskussairaalan infektiotorjuntayksikkö huolehtii potilaan ja altistuneiden perheenjäsenten terveydentilan seurannasta yhdessä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluiden kanssa.

– Oli todennäköistä, että jossain vaiheessa ensimmäinen tartunta todetaan myös Kanta-Hämeessä. Olemme varautuneet tilanteeseen maakunnan alueella hyvin ja tartunnan saanut potilas ja hänen perheensä ovat toimineet esimerkillisesti. Minkäänlaista aihetta paniikkiin ei ole, toteaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Koronavirustartunnan saanut lapsi on hyväkuntoinen. Perhe on asetettu toistaiseksi kotikaranteeniin.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on ennallaan: puhelimitse yhteys perusterveydenhuoltoon tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikan ambulanssiovien kautta.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tietoa taudista: koronavirus COVID-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19