Superkäyttäjät

Hankkeeseen on saatu "uusia" ihmisiä töihin. Sairaanhoitopiirin henkilökunnasta irrotetaan 8 vastuuhenkilöä eli Superkäyttäjää/SuperUseria sekä 1 asiantuntijalääkäri työskentelemään hankkeessa 1-3 päivää viikossa. Olemme kovin iloisia saadessamme heidät mukaan tiimiin! Ohessa SuperUserimme Pirjo esittäytyy.

Olen Pirjo Koskela ja aloittanut Kantasairaalan suunnittelun Superuserina edustaen Lapset ja Perhe -työryhmää käyttäjän näkökulmasta. Olen koulutukseltani kätilö ja tullut töihin Kanta-Hämeen keskussairaalaan vuonna -97 synnytys- ja naistentautien yksikköön. Lisäkoulutuksen myötä olen nykyisin samassa yksikössä apulaisosastonhoitajana. Lisäksi olen toinen Titania työvuoro-ohjelman pääkäyttäjistä sairaalassa.

Olen aina lähtenyt mielelläni mukaan erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Ensikosketukseni sairaalaremontointiin sain jo 2000-luvun alkupuolella, jolloin remontoitiin Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytys- ja naistentautien vuodeosastoa ja osaston toiminta siirrettiin väistötiloihin. Henkilökunta sai jo tuolloin aktiivisesti osallistua tilasuunnitteluun ja tehdä yhteistyötä arkkitehtien kanssa. Muutama vuosi sitten osallistuin äitiyspoliklinikan pintaremonttiin asiantuntijan näkökulmasta ja viime vuonna aloitettiin synnytyssalien remontointihanke, jonka varsinainen toteutus aloitettiin tänä vuonna ja on nyt juuri parhaillaan käynnissä. Näissä molemmissa jälkimmäisissä hankkeissa oli ja on remonttivaiheistukset olleet tärkeässä roolissa sekä se miten jäljelle jääviä tiloja pystytään käyttämään normaalitoimintaan, koska mitään väistötiloja ei ole ollut käytössä.

Olen omalta osaltani erittäin innostunut uuden sairaalan suunnittelusta. On hienoa saada suunnitella toimintaa ja tiloja niin ettei olemassa olevat rakenteet tai seinät rajoita suunnittelua vaan voi  innovoida juuri niin, että se vastaa tulevan toiminnan tarkoituksenmukaisuutta ja henkilökunnan joustavaa työskentelyä. Haastavinta toki on juuri se, että pitäisi visioida asioita pitkälle tulevaisuuteen: Miten ja missä ihmiset haluavat itseään hoidettavan, minkälaisia palveluja halutaan sairaanhoidon lisänä,  kasvaako kotiin tuotettava sairaanhoito joidenkin potilasryhmien osalta jne.

Tulevan syksyn aikataulu tulee olemaan sairaalasuunnittelun kannalta erittäin kriittinen ja kiireinen ja tähän ”suunnittelujunaan” hyppään mielelläni mukaan.

Pirjo

 

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]