Kanta-Hämeessä yhteensä kahdeksan koronavirustartuntaa, Forssan seudun lähikontaktien selvittely jatkuu

Keskiviikkona 11. maaliskuuta myöhään illalla todettujen uusien koronavirustapausten lähikontaktien selvitys ja kontaktointi jatkuu torstain aikana.

Selvittely koskee Forssan keskuskoululla altistuneita, sillä kaksi muuta eilen todettua uutta tartuntaa ovat aiemmin pääkaupunkiseudulla ja Forssan seudulla todettujen tartuntojen lähikontakteja, joilla itselläänkin taustalla matka epidemia-alueelle, ja jotka ovat jo valmiiksi olleet kotikaranteenissa.

Forssan keskuskoulun tartunnan saanut oppilas on aiemmin tiedotetusta poiketen osallistunut opetukseen 4.–6. maaliskuuta, jolloin on altistanut koulussa noin 50 henkilöä tartunnalle. Lisäksi on kartoitettu kuusi muuta lähikontaktia.

Tiedustelut liittyen Forssan keskuskoululla altistuneihin ovat ruuhkauttaneet Kanta-Hämeen keskussairaalan puhelinpalvelua. Ensisijaisesti puhelut altistuneiden, oireita kokevien henkilöiden osalta tulee soittaa oman alueen terveyskeskukseen. Forssan seudulla päivystys toimii ympäri vuorokauden, päivystyksen puhelinnumero on 03 4191 3000. Koulutyöhön liittyviin kysymyksiin ei terveydenhuollossa kyetä vastaamaan.

Yhteensä Kanta-Hämeessä on todettu tällä hetkellä kahdeksan COVID-19-tartuntaa. Tartuntojen määrä todennäköisesti kasvaa päivittäin, eikä ole tarkoituksenmukaista tiedottaa enää jokaisesta tapauksesta erikseen. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kokoaa tiedot sairastuneiden määrästä päivittäin verkkosivuilleen ja tiedottaa jatkossa ainoastaan merkittävistä muutoksista ja toimintaohjeista liittyen kokonaistilanteeseen.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on toistaiseksi edelleen ennallaan: puhelimitse yhteys omalle terveysasemalle tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivuilleen

Tietoa taudista: koronavirus COVID-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19