Kuivaimen rikkoutumisen aiheuttamat poikkeusjärjestelyt päättyneet

Kanta-Hämeen keskussairaalassa perjantaina 3. elokuuta rikkoutunut paineilmakompressorin kuivain (https://www.khshp.fi/uutiset/kuivaimen-rikkoutuminen-aiheuttaa-poikkeusjarjestelyja/) on saatu korvattua uudella laitteistolla ja samalla saatu päätökseen laiterikon aiheuttamat poikkeusjärjestelyt. Korjauksen yhteydessä koko paineilmajärjestelmä myös huuhdottiin ja kuivattiin. Paineilmaa käyttäviä sairaalalaitteita operoitiin reilun viikon ajan kannettavien kaasupullojen avulla.

– Korjaus- ja huoltotyöt saatiin suoritettua loppuun maanantai-illan ja yön aikana, ja tänään tiistaina kaikki yksikkömme ovat siirtyneet jälleen kiinteiden paineilmapistokkeiden käyttöön. Kokonaisuudessaan paineilma- ja höyrykatko saatiin hoidettua erinomaisen hienosti ja potilasturvallisuutta missään vaiheessa vaarantamatta, mistä suuri kiitos kuuluu henkilöstömme yhteistyölle ja joustavuudelle, toteaa KHSHP:n johtajaylilääkäri Seppo Ranta.

Potilaiden suuntaan pitkään jatkuneiden helteiden todennäköisesti aiheuttaman laiterikon vaikutukset jäivät Rannan mukaan minimaalisiksi.

– Viime viikolta jouduimme siirtämään kuusi leikkaustoimenpidettä. Kuluvalla viikolla perumisia ei ollut tarpeen enää tehdä, sillä poikkeusjärjestelyt saatiin toimimaan saumattomasti. Kuusi toimenpidettä ei ole mielestäni suuri määrä, sillä vastaava saattaa aiheutua normaaliolosuhteissa myös yhden tai kahden lääkärin äkillisestä sairastumisesta.

KHSHP laatii vielä raportin tapahtuneesta, jossa arvioidaan myös rikkoutuneiden laitteiden aiheuttamat kustannukset ja korjaus- sekä ylitöiden mukanaan tuomat ylimääräiset kustannukset.

– Toimimme vanhassa, lähes käyttöikänsä päässä olevassa kiinteistössä, jossa kaikkiin yllätyksiin on mahdotonta varautua ennalta. Selvitämme joka tapauksessa mahdollisuuden hakea korvaukset aiheutuneista kustannuksista vakuutuksestamme, kertoo tekninen johtaja Ville Vuorijärvi.