Hoito-ohjeita

Haavanhoitoverkosto

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä toimii alueellinen erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteinen haavahoidon hoitajaverkosto. Verkosto kokoontuu n. 4 kertaa vuodessa tavoitteenaan kehittää ja yhdenmukaistaa haavahoitoa alueella. Alueen terveyskeskusten haavahoidon vastuutyöparina toimivat lääkäri ja hoitaja kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa ihotautien- ja plastiikkakirurgian ylilääkäreiden johdolla keskustelemaan ja kehittämään työskentelyään mm. luentojen ja case-työskentelyn menetelmin.

Haavahoidon kehittämiseksi sairaanhoitopiiri järjestää vuosittain alueellisen koulutuspäivän johon kaikki haavahoidosta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Haavahoitajan konsultaatio- ja bed side -ohjauksia on jalkautettu terveyskeskuksiin ja alueen kotihoidon tueksi.

Yhteyshenkilönä verkostojen, konsultaatioiden ja koulutusten suhteen toimii haavahoitaja Lotta Bergström.
Yhteystiedot
lotta.bergstrom(at)khshp.fi

p. 03 629 3368

Haavaopas 2022

BAKTEERI, VILJELY 2 (Aerobiviljely) Pintamärkä, iho, korvat, yms.

Haavahoidon kirjaamisen muistilista

Kivunhoidon hoitajaverkosto

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä toimii alueellinen erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteinen kivunhoidon verkostoryhmä. Verkosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, tavoitteenamme on kehittää yhteistyötä ja koulutuspäivien avulla viedä tietoa kivunhoidosta eteenpäin.

K-HKS:n kipuhoitajien verkosto kokoontuu tarpeen mukaan 1-2 kertaa vuodessa.
Järjestämme sairaanhoidon piirin alueella tarvittaessa koulutuksia. Koulutukset voivat olla alueellisia tai osastotunti tyyppisiä.