Keuhkosairauksien poliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikka toimii sekä Hämeenlinnan keskussairaalassa (2. kerros, pääaulasta vasemmalle) että Riihimäen sairaalassa (1. krs.). Lääkäri- ja hoitajavastaanotot Hämeenlinnassa pyörivät kaikkina arkipäivinä, Riihimäellä lääkärivastaanotto on kolmesti viikossa (maanantai, keskiviikko ja perjantai), mutta hoitajavastaanottoa pidetään kaikkina arkipäivinä.

Poliklinikoilla tutkitaan ja hoidetaan astma-, keuhkoahtaumatauti- ja allergia- sekä siedätyshoitopotilaita, yskäpotilaita, keuhkokudoksen sairauksia potevia potilaita, esimerkiksi sarkoidoosia ja idiopaattista keuhkofibroosia sairastavia. Niin ikään poliklinikoilla hoidetaan uniapneaa, keuhkoinfektioita (mukaan luettuna tuberkuloosi) ja keuhkosyöpää. Suun kautta otettavia syöpälääkkeitä käyttävät potilaat ovat keuhkopoliklinikan seurannassa, infuusiomuotoisia lääkkeitä saavat päiväsairaalan seurannassa. Hoito sielläkin tapahtuu keuhkolääkärin ohjauksessa.

Tutkimme ja hoidamme hengitystieoireisia ja hengityselinsairaita potilaita sekä hengitykseen liittyviä unihäiriöitä. Potilaidemme hoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti, potilaan kanssa keskustellen ja opastaen.

Yhteystiedot:

Keuhkopoliklinikka Hämeenlinna ja Riihimäki, puh. 03 629 3025.
Tekstiviestinumero 04573976543

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

 

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Mainitse koskeeko asiasi Riihimäen vai Hämeenlinnan poliklinikkaa merkinnällä RMK tai HML

Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Mainitse myös koskeeko asiasi Riihimäen vai Hämeenlinnan yksikköä.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Mainitse myös koskeeko asiasi Riihimäen vai Hämeenlinnan yksikköä

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.