Keuhkosairauksien poliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikka toimii sekä Hämeenlinnan keskussairaalassa (2. kerros, pääaulasta vasemmalle) että Riihimäen sairaalassa (1. krs.). Lääkäri- ja hoitajavastaanotot Hämeenlinnassa pyörivät kaikkina arkipäivinä, Riihimäellä lääkärivastaanotto on kolmesti viikossa (maanantai, keskiviikko ja perjantai), mutta hoitajavastaanottoa pidetään kaikkina arkipäivinä.

Poliklinikoilla tutkitaan ja hoidetaan astma-, keuhkoahtaumatauti- ja allergia- sekä siedätyshoitopotilaita, yskäpotilaita, keuhkokudoksen sairauksia potevia potilaita, esimerkiksi sarkoidoosia ja idiopaattista keuhkofibroosia sairastavia. Niin ikään poliklinikoilla hoidetaan uniapneaa, keuhkoinfektioita (mukaan luettuna tuberkuloosi) ja keuhkosyöpää. Suun kautta otettavia syöpälääkkeitä käyttävät potilaat ovat keuhkopoliklinikan seurannassa, infuusiomuotoisia lääkkeitä saavat päiväsairaalan seurannassa. Hoito sielläkin tapahtuu keuhkolääkärin ohjauksessa.

Tutkimme ja hoidamme hengitystieoireisia ja hengityselinsairaita potilaita sekä hengitykseen liittyviä unihäiriöitä. Potilaidemme hoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti, potilaan kanssa keskustellen ja opastaen.

Yhteystiedot:

Keuhkopoliklinikka Hämeenlinna ja Riihimäki, puh. 03 629 3025.
Takaisinsoittopalvelu on auki arkisin klo 8 – 14.00.