Suusairauksien poliklinikka

Suusairauksien poliklinikka toimii lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikkana, jossa tutkitaan ja hoidetaan suu- ja leukasairauksien sekä kliinisen erikoishammashoidon (protetiikka ja purentafysiologia) ja oikomishoidon potilaita.

Hoitoa toteutetaan valtakunnallisen erikoissairaanhoidon kriteerien mukaisesti. Suu- ja leukakirurgia tarkoittaa leukojen ja kasvojen sekä niihin liittyvien kudosten sairauksien, tapaturmien ja puutosten diagnostiikkaa sekä kirurgista ja muuta hoitoa. Kasvovammojen ja leukamurtumien lisäksi tutkitaan ja hoidetaan muun muassa suun ja leukojen alueen kehityshäiriöitä, leukanivelten sairauksia sekä suun limakalvojen sairauksia. Hampaiston oikomishoidon erikoissairaanhoitoon kuuluvat kallon ja leukojen rakennepoikkeamat, synnynnäiset kehityshäiriöt, yleissairauksiin liittyvät vaikeat purentavirheet sekä traumojen jälkitilat.

Protetiikka ja purentafysiologia on yksi kliinisen hammashoidon osa-alueista. Suusairauksien poliklinikassa toimii protetiikan- ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri. Proteetikko hoitaa hampaiston, leukojen tai leukanivelten sairauksia tai vaikeita purenta- ja kudospuutosongelmia.

Yhteystiedot:

puh. 03 629 2851

soittoaika ma-pe 8.10-14.00

Hammaspäivystys

Sairaanhoitopiirin kiireellisen hammashoidon päivystys tapahtuu arkisin kello 15-21.00 keskussairaalan tiloissa.
Iltavastaanottoon tulee varata aika puhelimitse. Päiväaikaan hammaspäivystyksestä huolehtii oman terveyskeskuksen hammashoitolat.
Terveyskeskusten hammaspäivystys tapahtuu Keskussairaalan tiloissa viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8.00-21.00.

puh. 040 620 5664

Ajanvaraus viikonloppuisin puhelimitse klo 8.00-9.00!