Tähystykseen tuleminen

Mahalaukun tähystys ja paksusuolen tähystys ovat tutkimuksia, joita usein pidetään epämiellyttävinä ja kivuliaina. Tutkimuksen jälkeen suuri osa potilaistamme on kuitenkin sitä mieltä, että tutkimus oli helpompi kuin etukäteen ajatteli.

Jos tutkimus kuitenkin pelottaa, voit kertoa siitä etukäteen hoitajalle tai lääkärille. Olemme panostaneet asiakkaiden kivun hoitoon ja henkilökuntamme on koulutettu erilaisten helpottavien lääkkeiden antamiseen ja vointisi seurantaan. Jos haluat, voit saada suun kautta otettavan rentouttavan lääkkeen ennen tähystystä. Lisäksi saat tähystyksen aikana tarpeesi mukaan suonensisäisiä lääkkeitä. Käytämme erityisesti kipulääkettä ja rentouttavaa lääkettä. Huomioitavaa on se, että lääkityksen jälkeen et voi ajaa autoa samana päivänä.

Kun olet saanut lähetteen tähystykseen:

  1. Saat kotiin kirjeen, jossa ohjeistetaan tulemaan tähystykseen. Kirjeessä on puhelinnumeromme, johon voit soittaa halutessasi lisätietoja
  2. Valmistaudut tutkimukseen saamasi ohjeen mukaisesti.
  3. Tähystyspäivänä ilmoittaudut sovittuun aikaan Hämeenlinnan kirurgian poliklinikalle, Hämeenlinnan tarkkailuyksikköön tai Riihimäen yksikön ilmoittautumiseen. Sinut ohjataan oikeaan paikkaan, josta endoskopiahoitaja hakee Sinut tähystykseen ja huolehtii hyvinvoinnistasi tähystyksen ajan. Jos Sinulla on saattaja mukana, voitte keskustella hoitajan kanssa kotiutumisen ajankohdasta samalla.
  4. Ennen tähystyksen alkamista keskustelet lääkärin kanssa. Lisäksi lääkäri ja endoskopiahoitaja kertovat sinulle tutkimuksesta.
  5. Tähystyksen jälkeen lääkäri keskustelee kanssasi löydöksistä ja saat heti tarvitsemasi ohjeet, reseptit ja todistukset
  6. Tarvittaessa saat ajan lääkärin vastaanotolle tai saat kotiin kirjeen mahdollisista koepalavastauksista.