Tähystysyksikkö

Endoskopia- eli tähystysyksikössämme hoidetaan mahalaukun, paksusuolen, virtsarakon ja keuhkojen tähystyksiin tulevia asiakkaita. Yksikkömme tavoitteena on taata hoidon saatavuus ja hyvä hoitokokemus. Palvelumme laadussa on kiinnitetty erityistä huomiota kivun hoitoon ja diagnostiikkaan. Lisäksi käytössämme on modernit ja korkealaatuiset laitteet, joiden avulla tähystystutkimukset onnistuvat paremmin ja potilaan näkökulmasta miellyttävämmin.

Tähystysyksikkö vastaa erikoissairaanhoitotasoisista tähystyspalveluista sekä Hämeenlinnassa että Riihimäellä. Yksikössä suoritetaan ne tähystystutkimukset, jotka vaativat erityisosaamista tai -välineistöä. Tällaisia tutkimuksia ovat anestesiassa tehtävät tähystykset, aiemmin kivuliaat tai vaikeat tutkimukset sekä isot toimenpiteet. Asiakkaaksemme tullaan lähetteellä joko perusterveydenhuollosta, yksityisestä terveydenhuollosta tai toisaalta erikoissairaanhoidosta. Hämeenlinnassa tehdään suunniteltujen tähystysten lisäksi kiireelliset tähystykset. Vuodessa tähystyksiä tehdään noin 5300.

Tähystysyksikkö on panostanut jatkuvaan kehitykseen ja osaamisen kasvuun. Aiempina vuosina painopisteenä on ollut erityisesti kivun hoito ja potilaskokemukset. Jatkuvana painopisteenä on osaamisen kehittäminen sekä modernien välineiden käyttö potilaan positiivisen hoitokokemuksen sekä diagnostisen laadunvarmistuksen näkökulmasta. Vuonna 2017 on panostettu erityisesti hoitoprosessin parantamiseen, mikä näyttäytyy asiakkaan näkökulmasta nopeampana hoitoon pääsynä.

Yhteystiedot:

Hämeenlinna
puh. 03 629 2831, takaisinsoittopalvelu on auki arkisin klo 7.30–14.00.

Riihimäki
puh. 019 744 5360, takaisinsoittopalvelu on auki arkisin klo 7.30–14.00.