Neurologian poliklinikka

Neurologian poliklinikalla hoidettavia ja tutkittavia sairauksia ovat muun muassa aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat, Parkinsonin tauti ja muut liikehäiriösairaudet, aktiivisesti oireileva epilepsia, MS-tauti, Myastenia Gravis, komplisoituneet päänsärkyongelmat, työikäisten muistisairaudet, lihassairaudet ja ääreishermoston ongelmat.

Neurologisiin sairauksiin perehtyneen sairaanhoitajien vastaanotoilla annetaan hoidon ohjausta ja neuvontaa. Tutkimustoimenpiteistä muun muassa lannepistonäytteitä otetaan poliklinikan tiloissa. Erityistyöntekijöiden konsultaatioita hyödynnetään työssä aktiivisesti. Infuusiohoitoja tarvitsevat neurologiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti päiväsairaalassa joko Hämeenlinnan keskussairaalassa tai Riihimäen sairaalassa.

Hoitoon ja tutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä. Ylilääkäri arvioi lähetteen perusteella hoidon ja tutkimuksen tarpeen sekä kiireellisyyden. Osaan lähetteistä vastataan kirjallisesti, osa käsitellään puhelimitse ja osalle potilaista lähetetään tutkimus- ja/tai vastaanottoaika.

Poliklinikan lisäksi neurologian yksikköön kuuluvat myös akuuttineurologian vuodeosasto 4B Hämeenlinnassa ja neurologinen kuntoutusosasto Riihimäellä. Yksikössä on kehitetty muun muassa palkittu neurologian etähoitomalli, jonka avulla hoidon saatavuus saatiin erittäin hyvälle tasolle.

Yhteystiedot:

Neurologian poliklinikka puh. 03 629 2824 ,tekstiviestinumero 04573976618

 

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

 

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

 

Hyödyllisiä linkkejä neurologisten potilasjärjestöjen sivuille:
www.aivoliitto.fi
www.ms-liitto.fi
www.parkinson.fi
www.epilepsia.fi
www.lihastautiliitto.fi