Sisätautien poliklinikka

Sisätautien erikoisalalla hoidetaan sisätautien alueeseen kuuluvia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta ja muita sisäerityisrauhasten sairauksia, munuais- ja veritauteja, suoliston ja ruuansulatuskanavan sairauksia sekä reumatologisia sairauksia. Tarvittaessa konsultoidaan muiden erikoisalojen lääkäreitä ja asiantuntijoita.

Sydäntautien osalta kardiologisesta poliklinikkatoiminnasta ja toimenpidekardiologiasta vastaa TAYS Sydänsairaala .

Valtaosa tutkimuksista ja jatkohoidoista ja seurannasta tapahtuu polikliinisesti. Osastohoitoon potilaat tulevat pääosin äkillisen sairastumisen vuoksi päivystysklinikan kautta. Päiväsairaalassa annetaan tyypillisesti lyhyttä seurantaa vaativia lääkehoitoja tai toteutetaan pienten toimenpiteiden jälkiseurantaa.

Poliklinikkatoiminta on pääosin keskitetty Hämeenlinnaan, mutta osa erikoispoliklinikoista toimii myös Riihimäen yksikössä. Sisätautien poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka. Hoitoon pääsy tapahtuu lääkärin lähetteellä esim. terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta hoitolaitoksesta tai yksityislääkäriltä sekä sairaalan sisältä tulevien konsultaatioiden perusteella. Päivystysaikoja sisätautien poliklinikalla ei ole. Poliklinikkatoiminta jaetaan useisiin lähinnä elinkohtaisiin erikoisaloihin.

  • Hematologian eli veritautien poliklinikalla hoidetaan verta muodostavan kudoksen sairauksia ja esim. pahanlaatuisia imukudossairauksia.
  • Vatsaelinsairauksien eli gastroenterologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan mahasuolikanavan ja ruoansulatuselinten sairauksia ja tehdään suolikanavan tähystystutkimuksia endoskopiayksikössä.Sisätautien erikoisalalla hoidetaan muun muassa sydän-ja verisuonitauteja ja munuais- ja veritauteja. Kuvassa kaksi potilasta sisätautien osastolla.
  • Munuaistautien eli nefrologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan munuaissairauksia, ja tämä erikoisala vastaa myös keinomunuaistoiminnasta (dialyysiyksikkö).
  • Reumasairauksien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan reumasairauksien erikoisalaan kuuluvia sairauksia.
  • Hormoni- ja aineenvaihduntasairauksien eli endokrinologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan esim. diabetes-potilaita, sekä kilpirauhasen, aivolisäkkeen, ja muiden sisäeritysrauhasten sairauksia.
  • Sydäntautien eli kardiologian poliklinikkatoiminnasta vastaa TAYS Sydänsairaala .

Sisätautien poliklinikalla pilotoidaan uutta kutsukirjeen mallia. Pääset vastaamaan sitä koskevaan anonyymiin kyselyyn alla olevan linkin kautta.

Kutsukirjekysely

Vuodeosastot

Sisätautien vuodeosastot sijaitsevat Hämeenlinnan yksikön 6. kerroksessa. Osasto 6A on yleissisätauteihin, munuais-, diabetes- ja vatsaelinsairauksiin sekä infektioihin keskittyvä vuodeosasto. Pääosa potilaista tulee osastolle päivystysklinikan kautta. Myös lähetetietojen tai poliklinikkakäynnin perusteella voidaan sopia osastolle tutkimus- ja hoitoaika.

Osasto 6B on hematologisiin sekä sydänsairauksiin keskittyvä vuodeosasto. Hematologisten potilaiden päiväyksikkö toimii myös vuodeosaston tiloissa.

Päiväsairaala

Päiväsairaalaosasto on sekä Riihimäen että Hämeenlinnan yksikössä. Riihimäellä osasto on 1. kerroksessa, Hämeenlinnassa sijoitettuna 4. kerrokseen. Molemmilla osastoilla hoidetaan myös muiden erikoisalojen potilaita. Tyypillisesti päiväsairaalan osastolla annetaan erikoispoliklinikoilta ohjelmoituja suoneen annettavia lääkehoitoja, esim. immunologisia- tai syöpälääkkeitä, jotka vaativat lyhyttä jälkiseurantaa.

Henkilökunta

Sisätautiklinikassa erikoissairaanhoidon vastuulääkäreinä toimivat oman erikoisalan erikoislääkärit. Hoitoon osallistuvat erikoistuvan vaiheen lääkärit toimivat erikoislääkäreiden ohjauksessa.

Sisätautipoliklinikalla ja vuodeosastolla hoitoon osallistuvat tarvittaessa ravitsemusterapeutti, jalkahoitaja, fysio- ja toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä kotiutushoitaja. Erikoistuneiden hoitajien, esim. diabetes-hoitajien vastaanotot ovat osa toimintaa.

Yhteystiedot:

Sisätautipoliklinikka Hämeenlinna ja Riihimäki

 

Gastroenterologian poliklinikka 03 629 2921, tekstiviestinumero 045 73965697

Jalkojenhoitaja 03 629 2288, tekstiviestinumero 045 73965638

Reumapoliklinikka 03 629 2882, tekstiviestinumero 045 73965700

Diabetes ja endokrinologian poliklinikka 03 629 2880, tekstiviestinumero 045 73965698

Hematologian poliklinikka 03 629 2980, tekstiviestinumero 045 73965699

Ravitsemusterapeutit 03 629 2863, tekstiviestinumero  045 73965637

 

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

 

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.