Kliininen fysiologia

Kliinisen fysiologian yksikössä päärakennuksen F-siivessä tehdään erilaisia elimistön toiminnan tutkimuksia, kuten sydän- ja keuhkofunktiotutkimuksia, ruuansulatuskanavan toiminnan tutkimuksia, raajapaineenmittauksia, monenlaisia rasituksia, altistuksia, pitkäaikaisrekisteröintejä, luuntiheysmittauksia sekä isotooppitutkimuksia. Yleisimmät tutkimukset ovat spirometria ja bronkodilataatiokoe, diffuusiokapasiteetti ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti eli Holter.

Yksikössä työskentelee kaksi lääkäriä, ylifyysikko, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, röntgenhoitajia, laboratoriohoitajia, bioanalyytikkoja sekä osastonsihteerit eli yhteensä 15 henkilöä kliinisen fysiologian ja isotooppiyksikön toiminnoissa. Palvelemme koko sairaanhoitopiiriä.

Potilaat saapuvat osastollemme lääkärin lähetteellä poliklinikalla, osastolla tai perusterveydenhuollossa tehdyn ajanvarauksen perusteella. Esivalmistautumisohjeet saapuvat kotiin ajanvarausilmoituksen liitteenä. Potilaita on vauvoista vanhuksiin.

Haluamme palvella potilasasiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Voit aina ottaa yhteyttä, mikäli sinulla on jotain kysyttävää tutkimuksesta tai siihen valmistautumisesta tai haluat tiedustella mahdollisuutta vaihtaa ajanvarausaikaasi. Teemme myös kiireellisiä ja päivystyksellisiä tutkimuksia, jos potilaan jatkohoito edellyttää nopeaa tutkimukseen pääsyä. Haluamme taata turvallisen toimintaympäristön ja tilat sekä laadukkaan tutkimuksen kaikille potilaillemme.

 

Yhteystiedot:

Takaisinsoittopalvelun puh. 03 629 2154.

Tekstiviestinumero 045 73976536

 

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

 

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.