Kliininen fysiologia

Kliinisen fysiologian yksikössä päärakennuksen F-siivessä tehdään erilaisia elimistön toiminnan tutkimuksia, kuten sydän- ja keuhkofunktiotutkimuksia, ruuansulatuskanavan toiminnan tutkimuksia, raajapaineenmittauksia, monenlaisia rasituksia, altistuksia, pitkäaikaisrekisteröintejä, luuntiheysmittauksia sekä isotooppitutkimuksia. Yleisimmät tutkimukset ovat spirometria ja bronkodilataatiokoe, diffuusiokapasiteetti ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti eli Holter.

Yksikössä työskentelee kaksi lääkäriä, ylifyysikko, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, röntgenhoitajia, laboratoriohoitajia, bioanalyytikkoja sekä osastonsihteerit eli yhteensä 15 henkilöä kliinisen fysiologian ja isotooppiyksikön toiminnoissa. Palvelemme koko sairaanhoitopiiriä.

Potilaat saapuvat osastollemme lääkärin lähetteellä poliklinikalla, osastolla tai perusterveydenhuollossa tehdyn ajanvarauksen perusteella. Esivalmistautumisohjeet saapuvat kotiin ajanvarausilmoituksen liitteenä. Potilaita on vauvoista vanhuksiin.

Haluamme palvella potilasasiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Voit aina ottaa yhteyttä, mikäli sinulla on jotain kysyttävää tutkimuksesta tai siihen valmistautumisesta tai haluat tiedustella mahdollisuutta vaihtaa ajanvarausaikaasi. Teemme myös kiireellisiä ja päivystyksellisiä tutkimuksia, jos potilaan jatkohoito edellyttää nopeaa tutkimukseen pääsyä. Haluamme taata turvallisen toimintaympäristön ja tilat sekä laadukkaan tutkimuksen kaikille potilaillemme.

 

Tutkimusohjeet

Yhteystiedot:

Takaisinsoittopalvelun puh. 03 629 2154. Palvelu on avoinna arkisin 7.45-14.45.