Silmäpoliklinikka

Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäyksikkö sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa. Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottoa, silmätutkimustoimintaa sekä yksikössä tehdään päiväkirurgisia silmäleikkauksia. Silmäyksikkö on avoinna arkipäivisin klo 8.00 – 15.00. Silmäyksikössä hoidetaan aukioloaikana erikseen sovitut päivystykselliset silmätulehdukset ja silmävammat. Muina aikoina akuutit silmätilanteet hoidetaan sairaalan päivystyspoliklinikalla yleislääkärin toimesta ja tarvittaessa konsultoidaan Tampereen yliopistosairaalan päivystävää silmälääkäriä.

 

Silmäyksikön poliklinikka on lähetepoliklinikka, jonne saat kutsun joko silmätautien erikoislääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella. Lähetämme kirjallisen tiedon lähetteen saapumisesta silmäyksikköön sekä odotettavissa olevasta odotusajasta.

 

Useimmiten silmätutkimuksia ja vastaanottokäyntiä varten silmän mustuainen eli pupilli laajennetaan silmätipoilla. Autolla ajo ei ole heikentyneen näöntarkkuuden vuoksi suotavaa heti laajennustippojen jälkeen. Tutkimuksiin ja lääkärin vastaanotolle on hyvä ottaa mukaan tuorein silmälasiarvo.

 

Silmäyksikön päiväkirurgiassa tehdään kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Leikkauskäyntiä varten kannattaa varata kokonaisuudessaan aikaa noin kolme tuntia. Nukutusta vaativat toimenpiteet kuten esimerkiksi karsastustoimenpiteet tehdään sairaalan päiväkirurgiassa.

 

Yhteystiedot:

 

Silmäyksikön sairaanhoitajat p. 03 629 2890

Käytössä on takaisinsoittopalvelu arkisin klo 7.30 – 14.30.  Voit jäädä myös linjalle odottamaan vastaamista.

Halutessasi voit lähettää tekstiviestin numeroon 045 73965819 (multimediaviestit tai soittaminen ei ole mahdollista). Olemme yhteydessä mahdollismman pian.

 

Iltaisin ja viikonloppuisin sairaalan yhteispäivystys p. 03 629 4500