Silmäpoliklinikka

Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäyksikkö sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa. Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottoa, silmätutkimustoimintaa sekä yksikössä tehdään myös päiväkirurgisia silmäleikkauksia. Silmäyksikkö on avoinna arkipäivisin klo 8.00 – 15.00. Silmäyksikön aukioloaikana hoidetaan erikseen sovitut päivystykselliset silmätulehdukset ja silmävammat. Muina aikoina akuutit silmätilanteet hoidetaan sairaalan päivystyspoliklinikalla yleislääkärin toimesta ja tarvittaessa konsultoidaan Tampereen yliopistosairaalan päivystävää silmälääkäriä.

Silmäyksikön poliklinikka on lähetepoliklinikka, jonne potilas saa kutsun joko silmätautien erikoislääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella. Lähetämme aina kirjallisen tiedon potilaalle lähetteen saapumisesta silmäyksikköön sekä odotettavissa olevasta odotusajasta. Useimmiten silmätutkimuksia ja vastaanottokäyntiä varten silmän mustuainen eli pupilli laajennetaan silmätipoilla. Autolla ajo ei ole heikentyneen näöntarkkuuden vuoksi suotavaa heti laajennustippojen jälkeen. Tutkimuksiin ja lääkärin vastaanotolle on hyvä ottaa mukaan tuorein silmälasiarvo.

Silmäyksikön päiväkirurgiassa tehdään kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Leikkauskäyntiä varten kannattaa varata kokonaisuudessaan aikaa noin kolme tuntia. Nukutusta vaativat toimenpiteet kuten esimerkiksi karsastustoimenpiteet tehdään sairaalan päiväkirurgiassa.

Yhteystiedot:

Toimisto p. 03 629 2890