Silmäpoliklinikka

Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäyksikkö sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa. Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottoa, silmätutkimustoimintaa sekä yksikössä tehdään päiväkirurgisia silmäleikkauksia. Silmäyksikkö on avoinna arkipäivisin klo 8.00 – 15.00. Silmäyksikössä hoidetaan aukioloaikana erikseen sovitut päivystykselliset silmätulehdukset ja silmävammat. Muina aikoina akuutit silmätilanteet hoidetaan sairaalan päivystyspoliklinikalla yleislääkärin toimesta ja tarvittaessa konsultoidaan Tampereen yliopistosairaalan päivystävää silmälääkäriä.

 

Silmäyksikön poliklinikka on lähetepoliklinikka, jonne saat kutsun joko silmätautien erikoislääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella. Lähetämme kirjallisen tiedon lähetteen saapumisesta silmäyksikköön sekä odotettavissa olevasta odotusajasta.

 

Useimmiten silmätutkimuksia ja vastaanottokäyntiä varten silmän mustuainen eli pupilli laajennetaan silmätipoilla. Autolla ajo ei ole heikentyneen näöntarkkuuden vuoksi suotavaa heti laajennustippojen jälkeen. Tutkimuksiin ja lääkärin vastaanotolle on hyvä ottaa mukaan tuorein silmälasiarvo.

 

Silmäyksikön päiväkirurgiassa tehdään kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Leikkauskäyntiä varten kannattaa varata kokonaisuudessaan aikaa noin kolme tuntia. Nukutusta vaativat toimenpiteet kuten esimerkiksi karsastustoimenpiteet tehdään sairaalan päiväkirurgiassa.

 

Yhteystiedot:

 

Silmäyksikön sairaanhoitajat p. 03 629 2890

Käytössä on takaisinsoittopalvelu on auki ympäri vuorokauden. Kello 14.00 mennessä tulleisiin puheluiden vastataan saman päivän aikana .  Voit jäädä myös linjalle odottamaan vastaamista 08.15-14.30 välillä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse numeroon 045 73965819. Tähän numeroon ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

 

Iltaisin ja viikonloppuisin sairaalan yhteispäivystys p. 116 117