Kipupoliklinikka

Kanta-Hämeen keskussairaalassa toimii kipupoliklinikka. Tehtävämme on arvioida ja valita yhdessä kanssasi Sinulle mahdollisimman hyvin toimivaa ratkaisua kivun hallintaan. Käytettävissä olevina keinoina ovat lääkehoito, lääkkeettömät hoitokeinot ja joidenkin potilaiden kohdalla kivunhoidolliset toimenpiteet.  Pyrimme hakemaan muiden asiantuntijoiden kanssa tilanteeseesi parhaiten sopivaa vaihtoehtoa, joka auttaa Sinua elämään lievittyneen kivun kanssa.

Kivunhoidon hoitoketjussa perusterveydenhuollon lisänä tärkeä on seudullisena palveluna toteutetulla kipuryhmätoiminnalla, joka on käynnissä Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla. Vertaistukitoimintaa on useilla paikkakunnilla Kanta-Hämeessä.

Tukeudumme erityistason osaamista vaativissa tilanteissa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Olemme mukana sairaalaamme potilaiden päivittäisessä kivunhoidossa ja pyrimme kehittämään sitä niin, että sen avulla mahdollisimman nopea toipuminen ja kotiutuminen toimenpiteen jälkeen toteutuu. Tuemme myös osaamisellamme vaikean kivun hoitoa sairaalan ulkopuolella. Akuutin kivun ja vaikean kivun hoitoa toteutamme sairaalassa APS (Acute Pain Service) -toiminnalla.

Tärkeän osan työstämme muodostaa kivunhoidon kehittäminen ja koulutus. Alueellamme toimii kivunvastuuhoitajien verkosto, jonka jäsenet omassa työkentässään huolehtivat kivunhoidon laadukkaasta toteutumisesta. Kivunhoidon laadun seuraamiseksi kehitämme mittareita, jotka saamme käyttöön keväällä 2018, ensivaiheessa pyrimme parantamaan kivun arvioinnin toteutumista.

Kivun hoidon kirjaamista säätelee Laki potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992). Laki edellyttää, että potilaan hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi kirjataan asianmukaisesti.

Kivunhoito

Kivun arvioinnissa oma kivun arviointisi on perustana. Pyrimme tukemaan Sinua kivun arvioinnin toteutuksessa ja haemme parhaiten sopivan tavan sen toteuttamiseen yhdessä kanssasi. Käytössäsi on useita kivun arviointimenetelmiä, joista sopivimman valinnassa tuemme Sinua.

Kivun hallinnassa tärkeänä apuna ovat lääkkeettömät keinot, joiden hallintaan ja tavoitteluun pyrimme potilaitamme tukemaan.  Rentoutus, fysioterapia, psykologiset kivun hallintakeinot ovat apuna tavoitteen saavuttamisessa.

Lääkkeellinen hoito perustuu kivun asiantuntijan arvioon, pyrimme hakemaan tasapainon tehon, haittavaikutuksen ja saavutettavan toimintakyvyn välille. Lääkityksen tehon seurannalla arvioimme lääkityssuunnitelmaasi.

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu lähetteen perusteella. Pyrimme olemaan yhteydessä Sinuun hoitosuunnitelman ja parhaiten sopivan ajankohdan selvittämiseksi. Yhteistyö perusterveydenhuollon ja muiden erikoisalojen kanssa on edellytys parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Tuemme Sinua myös tehottomista hoitokeinoista luopumiseen.

Pyrimme yhdessä kanssasi rakentamaan kivun hallinnan polkua kohti parempaa arkea.

Yhteystiedot:

Kipupoliklinikka tekstiviestinumero 045 73976619 ja kipupoliklinikan takaisinsoittopalvelun numero: 03 629 3374

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

 

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

 

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Hyödyllisiä linkkejä:

Terveyskylä.fi/kivunhallintatalo/itsehoito