Äitiyspoliklinikka

Äitiyspoliklinikkamme on raskauksien seurantaan tarkoitettu lähetepoliklinikka.

Ajanvarausasiakkaiden lisäksi äitiyspoliklinikalla hoidetaan virka-aikana raskaana olevat päivystyspotilaat ja vastaanotetaan synnyttäjät. Poliklinikalla erikoiskoulutetut kätilöt tekevät kaikille raskaana oleville valtioneuvoston asetusten mukaiset sikiöseulontatutkimukset rakenneultraäänitutkimuksineen. Sikiöseulontoihin osallistuminen on vapaaehtoista. Poliklinikalla tarjotaan mahdollisuus jatkotutkimuksiin, jos seulontatutkimuksen tulos on poikkeava.

Kuvassa tehdään ultraäänitutkimusta odottavalle äidille. Käynnillä on mahdollisuuksien mukaan saatavissa myös 4D-ultraääni. Pyrimme ottamaan 4D-kuvan kaikista asiakkaistamme, mutta joskus sikiön asento tai äidin ruumiinrakenne saattavat hankaloittaa kuvan ottamista. Kuvaus on asiakkaillemme maksuton erityispalvelu.

 

 

 

 

Äitiyspoliklinikalla hoidetaan myös:

Tutkimuskäyntiin tulee varata riittävästi aikaa. Puoliso / tukihenkilö voi olla mukana tutkimushuoneessa. Lapset eivät voi tulla mukaan tutkimushuoneeseen, koska tutkimukset vaativat työrauhaa ja tarkkuutta.

Synnytysvalmennukset järjestetään lauantaisin kello 13–15. Toistaiseksi emme koronatilanteen takia järjestä tutustumiskäyntejä.

Ajanvaraus synnytysosaston valmennus- ja  tutustumiskäynnille 

Synnytysvalmennuksen ajanvarauskirja 1.1.2021 alkaen

Esitietolomake synnytyssairaalaan PDF

The information of the mother file PDF

 

Yhteystiedot:

toimisto puh. 03 629 2103, takaisinsoittopalvelu on auki arkisin klo 8.00–14.00